Nieuws

VAKANTIE IN EIGEN STAD

Natuurgebied Mariendal wordt van 24 t/m 28 Juli 2023 getransformeerd tot de Stadscamping. nu 5 dagen lang vanwege ons 5 jarig bestaan. Gezinnen en bewoners uit Den Helder en Julianadorp krijgen dan de unieke kans om tijdens een ontspannen vakantie in eigen natuurgebied hun stad beter te leren kennen.

Lekker een paar dagen buiten zijn en meteen je buren, hun verhalen, cultuur en culinaire kunsten beter leren kennen? Kom dan kamperen in op de stadscamping!

Op een camping is iedereen gemoedelijk samen, ongeacht achtergrond, inkomen of (geloofs)overtuiging. Met die pleerol onder de arm zien we er per slot van rekening allemaal even knullig uit. We groeten elkaar, praten wat over koetjes en kalfjes en helpen de ander. Door de pomp uit te lenen voor het luchtbed of met tips voor een leuk uitje in de buurt.

Voor de nodige voorzieningen zoals toilet en maaltijden wordt gezorgd, maar het is aan de kampeerders zelf om te bedenken wat er op de camping allemaal gaat gebeuren. De Stadscamping is een zeer kindvriendelijke camping en er zijn (helaas) maar een beperkt aantal kampeerplaatsen beschikbaar. Een deel van de kampeerplekken wordt gereserveerd voor buurtbewoners die zelf mee helpen met het organiseren van de camping of activiteiten op de camping.

De Stadscamping wordt georganiseerd in samenwerking met verschillende organisaties die allen streven naar een fijne stad, waarin je elkaar kent, helpt en ontmoet.

De Stadscamping heeft voorgaande jaren kunnen plaatsvinden, ondanks alle strenge maatregelen mbt Covid-19. Momenteel gaan wij er nog van uit dat wij deze zomer geen maatregelen hoeven te volgen, maar indien er vanuit het RIVM toch wijzigingen komen, dan zullen wij die opvolgen en doen wij optimaal ons best om de veiligheid te waarborgen.